Urban fantasy-mästare till Bokmässan

Fantasyförfattaren Jonathan Stroud gästar Bokmässan 2016. I år ges tredje delen i hans Lockwood-svit, Den ihåliga vålnaden, ut på svenska.

Den brittiske bestsellerförfattaren Jonathan Stroud slog igenom i mitten av 00-talet med böckerna i Bartimaeus-serien, som har jämförts med Harry Potter. Fast med en mörkare ton.

Nu är Stroud, som framför allt skriver för barn och unga vuxna, aktuell på svenska med Den ihåliga vålnaden, tredje delen i fantasyserien om den parapsykiska byrån Lockwood & Co, vars tre unga medlemmar förgör spöken på löpande band. En fruktansvärd spökepidemi bryter ut och människor över hela London plågas av ovanligt många hemsökelser. Inför boken bjöd Stroud in sina läsare att bidra med idéer kring ett spöke som skulle förekomma i storyn.

På Bokmässan medverkar Jonathan Stroud bland annat i ett seminarium där han samtalar om Lockwood-böckerna, som alla finns på svenska, och om sitt författarskap.

Författaren är född i Bedford, England, 1970. Som barn var han ofta sjuk, och började skriva och läsa som ett sätt att fördriva tiden under sina sjukhusvistelser. På 1990-talet började Stroud själv publicera sina böcker och nådde snabbt framgångar.

Uppdaterad av: Bok & Bibliotek, 2016-02-23

Nyheter

Kontakt

Följ oss även på:

Hotel service

MeetX

Gothia

Incontro SV