Möt Kulturmannens fru på Bokmässan

Joan Castleman sitter på ett flygplan tiotusen meter upp i luften när hon bestämmer sig för att lämna sin man, den uppburne och självgode författaren. Där har vi upptakten till Hustrun av Meg Wolitzer, som gästar Bokmässan i höst.

Meg Wolitzers Hustrun är en bitsk och roande roman om livsval, äktenskap och skrivande. I dagarna utkommer den svenska översättningen av boken som hon skrev 2003, men som känns oerhört aktuell, inte minst med tanke på den svenska debatten om Kulturmannen.

Wolitzer lotsar läsaren genom det Castlemanska äktenskapet, från det trevande mötet på kursen "Grunder i kreativt skrivande" på College, där han var hennes lärare, till den slutliga brytpunkten som kulminerar i ett avslöjande av en omsorgsfullt bevarad hemlighet.

Hustrun filmas just nu av Björn Runge med Glenn Close i huvudrollen. Även hennes senaste roman The Interestings (2013) håller på att filmatiseras.

Meg Wolitzer föddes i Brooklyn 1959 och studerade kreativt skrivande vid Smith College i Massachusetts innan hon tog examen vid Brown University i Providence. 1982 debuterade hon som författare med Sömngång, som också finns i svensk översättning. Vid sidan av författarskapet har Meg Wolitzer även undervisat i kreativt skrivande.

Tidigare i år spelade hon in en podd tillsammans med den svenska författaren Jenny Nordberg. Den hör ni här.

Och på Twitter följer ni Meg Wolitzer här.

Uppdaterad av: Bok & Bibliotek, 2016-03-11

Nyheter

Kontakt

Följ oss även på:

Hotel service

MeetX

Gothia

Incontro SV