Karen Armstrong – första gästen på Bokmässan 2016

Karen Armstrong utmanar i sin senaste bok uppfattningen att religion är orsaken bakom många av världens svåra konflikter. I höst kommer den ansedda brittiska religionshistorikern till Bokmässan.

Med Gud på vår sida: Religion och våld genom historien heter boken som i år kommer på svenska (Natur & Kultur), där Karen Armstrong söker efter svaret på den brännande frågan: är religion orsaken till vår bloddränkta värld? Hennes svar är ett övertygande nej. I stället ser hon politiska härdar överallt, både i vår samtid och genom historien. Hon kommer bland annat att tala om sin bok i ett seminarium på Bokmässan. Karen Armstrong bjuds in till Bokmässan i samarbete med hennes svenska förlag och med Se Människan/Svenska kyrkan.

"En högaktuell bok … Kommer att skapa livlig debatt med tanke på vad IS och andra uppviglare gör i religionens namn i dag." lyder bland annat Financial Times recension av boken som på engelska har titeln Fields of Blood.

Karen Armstrong har i en lång rad internationellt uppmärksammade böcker och tv-serier studerat religionens roll i ett brett historiskt perspektiv.

Armstrong, född 1944, var under en period av sitt liv nunna, men lämnade klosterlivet för att studera litteratur vid universitetet i Oxford. Sitt liv i kloster har hon bland annat beskrivit i boken Genom den trånga porten.

Intervju med Karen Armstrong om Med Gud på vår sida.

Uppdaterad av: Bok & Bibliotek, 2016-02-15

Nyheter

Kontakt

Följ oss även på:

Hotel service

MeetX

Gothia

Incontro SV