Galfard har svar på riktigt stora frågor

Har du någon fråga om universum som du har gått och klurat på? I höst har du din chans att få svar. Bokmässan gästas nämligen av en man som känner till rätt mycket mer om universum än genomsnittet: fysikern Christophe Galfard.

Svensk-franske Christophe Galfard har disputerat i teoretisk fysik vid universitetet i Cambridge, där han 2000- 2006 studerade svarta hål och universums uppkomst under ingen mindre än Stephen Hawking.

I sin aktuella bok Universum i din hand tar Galfard med läsaren på en fantasieggande resa till ytan på vår döende sol, vi blir krympta till en atoms storlek och fastnar i avlägsna svarta hål. Under resans gång ges nya insikter om den vetenskap som just nu är på väg att förändra vår kunskap om universum för alltid – fysiken.

Galfard utforskar de riktigt stora frågorna – alltings början, livets mening och mänsklighetens framtid – utan att använda vare sig grafer eller ekvationer.
Galfard debuterade som författare 2007 med barnboken George's Secret Key to the Universe som han skrev tillsammans med Stephen Hawking och hans dotter Lucy. Boken har översatts till mer än 45 språk.

Ted Talk med Christophe Galfard från november 2015 (på franska).

Christophe Galfards hemsida

Följ Christophe Galfard på Twitter

Källor: volante.se, christophegalfard.com

Uppdaterad av: Bok & Bibliotek, 2016-03-22

Nyheter

Kontakt

Följ oss även på:

Hotel service

MeetX

Gothia

Incontro SV